COOKING SUGAR, SUGAR

Σούπερ αφράτη σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι


JTeam

22 Μαΐου 2025

Σούπερ αφράτη σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι
Freepik
Χωρίς αλεύρι, χωρίς ζάχαρη και χωρίς βούτυρο …μια απίστευτα νόστιμη και εξαιρετικά αφράτη σοκολατόπιτα.

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτή την καταπληκτική συνταγή. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα είχατε φανταστεί ποτέ, εάν δεν σας το λέγαμε, πως αυτή η σοκολατόπιτα είναι χωρίς αλεύρι (μοιάζει σχεδόν αδύνατο, αν σκεφτεί κανείς την τέλεια υφή της) και χωρίς ζάχαρη. Η μοναδική γλυκύτητα προέρχεται από φρούτα – στην προκειμένη περίπτωση τους χουρμάδες. Και αντί για βούτυρο, χρησιμοποιείται λάδι καρύδας.

Αλλά αυτό που θα σας εκπλήξει περισσότερο σε αυτή τη σοκολατόπιτα είναι η απίστευτα αφράτη και ζουμερή υφή της που σας κάνει να σκέφτεστε πώς είναι αδύνατον να είναι τόσο ελαφριά και υγιεινή. Και εάν θέλετε μπορείτε για πλάκα να κάνετε ένα τεστ σε μερικούς φίλους σας και να τους ζητήσετε να μαντέψουν τα υλικά της σοκολατόπιτας. Το σίγουρο είναι πως η πρώτη τους απάντηση θα είναι το αλεύρι, μετά η ζάχαρη και το βούτυρο….

Κλείνοντας, θα εκπλαγείτε από την απλότητα της συνταγής. Με μόνο 6 βασικά υλικά + μαγειρική σόδα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε τα πάντα σε ένα μπλέντερ και να ρίξετε το μείγμα σε μια φόρμα. Εύκολο, έτσι;

Είτε προσέχετε πολύ τη διατροφή σας (και προσπαθείτε να αποφύγετε όσο γίνεται τη ζάχαρη και το βούτυρο), είτε όχι, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή τουλάχιστον μία φορά. Μια μερίδα είναι το τέλειο υγιεινό σνακ για το απόγευμα και σίγουρα θα ικανοποιήσει την όρεξή σας για σοκολάτα.

Jenny.Gr
Freepik

Υλικά
200 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ή με 70% κακάο
1 κουταλιά της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
200 γρ. αποξεσμένους χουρμάδες (περίπου 10 χουρμάδες)
3 μεγάλα αυγά
60 ml λάδι καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε τη σοκολάτα, το κακάο και τη μαγειρική σόδα μέχρι να γίνει υφή χονδρού άμμου. Προσθέτουμε τους χουρμάδες και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το λάδι καρύδας και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα 20×20 εκ. και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα. Αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.