
Ποιος είπε ότι δεν μπορείτε να φτιάξετε ένα καλό παγωτό στο σπίτι χωρίς παγωτομηχανή; Με αυτή τη συνταγή θα έχετε λαχταριστά παγωτίνια με καφέ, έτοιμα με λίγα -με μόλις 3- και απλά βήματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη υπομονή μέχρι να παγώσουν στην κατάψυξη — ούτε καν ανακάτεμα δεν χρειάζεται (όπως συχνά προτείνεται για σπιτικά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή), γιατί εδώ αγαπάμε τα απλά και γρήγορα – ειδικά το καλοκαίρι. Λοιπόν; Τι περιμένετε; Δροσιστείτε και πάρτε μια δυνατή δόση ενέργειας με αυτή τη σούπερ απολαυστική συνταγή για παγωτό καφέ.
Υλικά
40 γρ. κρύος εσπρέσο (ή πολύ δυνατός καφές)
60 γρ. ζαχαρούχο γάλα
140 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης (για σαντιγί)

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον καφέ με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χτυπάμε επίσης την κρέμα γάλακτος μέσα σε ένα καλά παγωμένο σκεύος. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα καφέ-ζαχαρούχου μέσα στη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης (ιδανικά για παγωτίνια) και τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.