
Το παγωτό φιστίκι είναι από τις πιο κλασικές και αγαπημένες γεύσεις παγωτού. Αν λοιπόν θέλετε να το φτιάξετε στο σπίτι αλλά δεν έχετε παγωτομηχανή, σας δείχνουμε σήμερα τα μυστικά για να φτιάξετε 100% σπιτικό παγωτό φιστίκι, χωρίς παγωτομηχανή. Ακολουθώντας τη διαδικασία, θα πετύχετε κρεμώδη υφή και γεύση που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα παγωτά των παγωτατζίδικων. Από αυτή τη βάση μπορείτε να δημιουργήσετε πολλές άλλες παραλλαγές με τα αγαπημένα σας υλικά, όπως φουντούκι ή αμύγδαλο, για ένα πολύχρωμο παγωτό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Επίσης, μπορείτε να το σερβίρετε μαζί με πραλίνα φιστικιού.
Υλικά
200 γρ. πλήρες γάλα
200 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος (υγρή)
100 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. ξεφλουδισμένα φιστίκια

Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα δοχείο ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Μόλις το σιρόπι φτάσει σε βρασμό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Ρίχνουμε το σιρόπι στο μείγμα γάλακτος-κρέμας και χτυπάμε με το μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης ή σε θήκες για παγάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον μία νύχτα. Βγάζουμε τους παγωμένους κύβους από τη φόρμα και τους βάζουμε στο μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμώδης πάστα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φιστίκια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Μεταφέρουμε το παγωτό σε δοχείο από κεραμικό ή γυαλί (αποφεύγουμε το πλαστικό) και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. Πριν το σερβίρουμε, το βγάζουμε από την κατάψυξη 5-10 λεπτά και το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, για να ξαναγίνει κρεμώδες. Αν θέλετε ακόμα πιο απαλή υφή, μπορείτε να το ξαναχτυπήσετε στο μίξερ. Μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος κομματάκια σοκολάτας για να κάνετε παγωτό φιστίκι-στρατσιατέλα. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.