COOKING SUGAR, SUGAR

Παγωτό ξυλάκι με πραλίνα φιστικιού και γέμιση φράουλας


JTeam

22 Ιουνίου 2025

Παγωτό ξυλάκι με πραλίνα φιστικιού και γέμιση φράουλας
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Davide Maestri
Το παγωτό ξυλάκι με φιστίκι είναι ένα καλοκαιρινό γλυκό, ιδανικό για σνακ ή επιδόρπιο μετά το φαγητό, για να δροσιστείτε στις ζεστές ημέρες.

Αναζητάτε ένα καλοκαιρινό γλυκό που να συνδυάζει δροσιά, υφή και εκλεπτυσμένη γεύση; Αυτά τα ξυλάκια παγωτού με φιστίκι, μαλακή καρδιά φράουλας και επικάλυψη με γλάσο rocher από λευκή σοκολάτα και φιστίκια είναι η ιδανική επιλογή. Η συνταγή απαιτεί μεράκι και λίγη εμπειρία, αλλά το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό — ιδανικό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους ή να απολαύσετε μια στιγμή απόλυτης γλυκιάς απόλαυσης στο σπίτι.

Υλικά
Για την pâte à bombe
150 γρ. λευκή ζάχαρη
100 γρ. κρόκοι αυγών (περίπου 6 αυγά)
Για το semifreddo φιστίκι
225 γρ. κρέμα γάλακτος (φρέσκια)
170 γρ. pâte à bombe
150 γρ. μαρμελάδα φράουλας
100 γρ. πραλίνα φιστικιού
Μια πρέζα αλάτι
Για το γλάσο
320 γρ. λευκή σοκολάτα
70 γρ. φυτικό λάδι (ουδέτερο)
45 γρ. πραλίνα φιστικιού
45 γρ. τριμμένο φιστίκι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Davide Maestri

Εκτέλεση
Για την pâte à bombe: Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ με το σύρμα. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 40 γρ. νερό με τη ζάχαρη έως τους 121°C. Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στους κρόκους ενώ χτυπάμε συνεχώς. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει καλά.

Για το semifreddo: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη. Αναμειγνύουμε την pâte à bombe με την πραλίνα φιστικιού και προσθέτουμε την κρέμα μαζί με μια πρέζα αλάτι. Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε 16 καλούπια με ξυλάκια. Στο κέντρο, βάζουμε τη μαρμελάδα φράουλας με κορνέ. Συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.

Για το γλάσο: Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, την πραλίνα φιστικιού και το τριμμένο φιστίκι. Διατηρούμε το μίγμα σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεφορμάρουμε τα ξυλάκια από τα καλούπια. Και ζεσταίνουμε ελαφρώς το γλάσο για να γίνει ξανά ρευστό (αν χρειάζεται). Ύστερα το μεταφέρουμε σε ένα ψηλό και στενό δοχεί και βουτάμε μέσα τα ξυλάκια παγωτού για να καλυφθούν πλήρως. Τα αφήνουμε να σταθεροποιηθούν πάνω στη σχάρα και μετά τα βάζουμε στην κατάψυξη. Είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.