
Το παγωτό με μπισκότο έχει μοναδική, ακαταμάχητη γεύση, γιατί είναι εμπλουτισμένο με μπισκότα γεμιστά με κρέμα φουντουκιού και σοκολάτας. Με λίγα λόγια, δεν θα μπορείτε να του αντισταθείτε. Είναι ένα πολύ εύκολο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή, που θυμίζει σπιτική θαλπωρή, με απίστευτα κρεμώδη υφή. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
Υλικά
150 γρ. μπισκότα γεμιστά με κρέμα φουντουκιού
500 ml κρύα κρέμα γάλακτος για σαντιγί
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
2 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)

Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με τη βανίλια. Με απαλές κυκλικές κινήσεις, προσθέτουμε τη σαντιγί στο ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω για να μη χάσει όγκο. Σε ένα μεταλλικό δοχείο βάζουμε το μείγμα σε στρώσεις: Λίγη κρέμα, κομμάτια μπισκότου και μερικές κουταλιές πραλίνας φουντουκιού. Επαναλαμβάνουμε τα στρώματα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη νύχτα. Καλή απόλαυση.
Συμβουλές
- Κράτησε την κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα, το μπολ και τους αναδευτήρες στο ψυγείο για να χτυπηθεί η σαντιγί εύκολα και σωστά.
- Προτίμησε μεταλλικό δοχείο για πιο ομοιόμορφη κατάψυξη.
- Διάλεξε τα μπισκότα που προτιμάτε: είτε γεμιστά με φουντούκι ή σοκολάτα, είτε τύπου cookies – όλα ταιριάζουν
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.