
Όταν κάνει ζέστη, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα καλό παγωτό. Αλλά όχι οποιοδήποτε παγωτό. Αλλά για ένα υγιεινό και πανεύκολο παγωτό που θα το λατρέψουν οι πάντες.
Υλικά για 8 ξυλάκια
800 γρ. φράουλες
400 γρ. γιαούρτι
1 χούφτα φρέσκο βασιλικό (περίπου 20 φύλλα)
10 χουρμάδες
2 λοβοί βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Συμβουλή: Αν δεν έχετε καλούπια για παγωτό, μπορείτε να βάλετε το μείγμα σε ένα μπολ και να το διατηρήσετε στην κατάψυξη. Ύστερα μπορείτε να σχηματίσετε μπάλες με ένα κουτάλι για παγωτό. Οι φράουλες μπορούν να αντικατασταθούν με οποιοδήποτε άλλο φρούτο εποχής.

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε 400 γρ. από τις φράουλες, τον βασιλικό, το γιαούρτι, τους χουρμάδες και τους σπόρους από τους λοβούς βανίλιας. Αν οι χουρμάδες είναι λίγο σκληροί, μουσκέψτε τους πρώτα σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά. Χτυπάμε τα όλα τα υλικλα στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για 2 ώρες ώστε να απορροφηθούν όλες οι γεύσεις.
Στο μεταξύ, κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες σε κυβάκια. Τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο νερό και μια κουταλιά της σούπας μέλι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά μέχρι να προκύψει ένας πουρές φράουλας. Ύστερα ρίχνουμε λίγο από τον πουρέ φράουλας στα καλούπια για παγωτό, μετά προσθέτουμε λίγο από το μείγμα με βάση το γιαούρτι. Συνεχίζουμε να γεμίζετε τα καλούπια εναλλάσσοντας τα διαφορετικά στρώματα. Τέλος τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.