
Ο κορμός λεμονιού είναι ένα φρέσκο, λαχταριστό και αρωματικό γλυκό. Απλό αλλά εντυπωσιακό, ιδανικό ως επιδόρπιο μετά το φαγητό, για το απογευματινό αλλά και ως γλυκό για γιορτές και περιστάσεις. Παραμένει μαλακό για μεγάλο χρονικό διάστημα και κερδίζει όλους με την έντονη γεύση του λεμονιού, την απαλή υφή και τη φρεσκάδα του. Και τώρα διαβάστε τη συνταγή και δοκιμάστε αυτόν τον κορμό — με την πρώτη μπουκιά θα νιώσετε ότι βρίσκεστε σε ένα νησί.
Υλικά
120 γρ. ζάχαρη
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ. φυτικό λάδι της προτίμησής σας
80 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι
1/2 λεμόνι (τριμμένη φλούδα – προαιρετικά)
Για την κρέμα λεμονιού
250 ml νερό
50 ml φιλτραρισμένος χυμός λεμονιού
1 λεμόνι (τριμμένη φλούδα)
50 γρ. κορν φλάουρ ή άμυλο σίτου
180 γρ. ζάχαρη
25 γρ. βούτυρο (προαιρετικά)
Για διακόσμηση
Ζάχαρη άχνη όσο χρειάζεται
Φέτες λεμονιού

Εκτέλεση
Για αρχή χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Με ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια – όταν αρχίσουν να ασπρίζουν προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνουν αφράτα και γυαλιστερά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα, μόνο όσο χρειάζεται για να ενσωματωθούν, σε χαμηλή ταχύτητα. Ενσωματώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα. Προσθέτουμε και την τριμμένη φλούδα λεμονιού και το αλάτι. Τέλος, ρίχνουμε το λάδι ανακατεύοντας πάντα απαλά, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο και σπογγώδες μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο στους 190° για 8-9 λεπτά στη μεσαία σχάρα. Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και αναποδογυρίζουμε σε άλλο φύλλο λαδόκολλας. Αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα που χρησιμοποιήθηκε για το ψήσιμο και καλύπτουμε αμέσως με μεμβράνη. Το σφήνουμε να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και τη τριμμένη φλούδα λεμονιού. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Βάζουμε το μείγμα στο μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση. Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά.
Παίρνουμε τη μπισκοτένια βάση και απλώνουμε την κρέμα λεμονιού, αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκ. στις άκρες. Τυλίγουμε από τη μικρή πλευρά, βοηθώντας με τη μεμβράνη. Τυλίγουμε το ρολό στη μεμβράνη με την ένωση προς τα κάτω. Ύστερα το αφηνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να κόβονται τέλεια οι φέτες. Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε τον κορμό με άχνη ζάχαρη και διακοσμούμε με φέτες λεμονιού. Καλή απόλαυση
Διαβάζονται Τώρα
- 11 "ύπουλα" σημάδια ναρκισσισμού που ξεγελούν τους περισσότερους
- Η Σαρλίζ Θερόν απενοχοποιεί το age gap και τα situationships με τον καλύτερο τρόπο - “Έκανα one night stand με 26χρονο και ήταν εκπληκτικό”
- Οι άνθρωποι με υψηλό EQ ακολουθούν τον κανόνα 3-10, για να παίρνουν έξυπνες αποφάσεις - Και δεν σφάλλουν ποτέ
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.