COOKING SUGAR, SUGAR

Αφράτο κέικ μαρμπρέ χωρίς βούτυρο


JTeam

7 Ιουλίου 2025

Αφράτο κέικ μαρμπρέ χωρίς βούτυρο
Freepik
Το κέικ μαρμπρέ είναι ένα δίχρωμο κέικ, συνήθως βανίλιας και σοκολάτας, που χαρακτηρίζεται από τα "νερά" ή τις μαρμάρινες υφές που δημιουργούνται από την ανάμειξη των δύο ζυμών.

Ανακάλυψε ξανά το κλασικό μαρμπρέ κέικ βανίλια-σοκολάτα σε μια πιο αφράτη και ελαφριά εκδοχή, χωρίς βούτυρο και με λίγη προσθήκη ζάχαρης. Ιδανικό για πρωινό ή απογευματινό σνακ απόλαυσε ένα υγιεινό και πεντανόστιμο διάλειμμα.

Υλικά
3 αυγά
80 γρ. μαύρη ζάχαρη
100 γρ. πουρές μήλου χωρίς ζάχαρη
50 ml ουδέτερο λάδι (ελαιόλαδο, ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας)
100 ml φυτικό ρόφημα χωρίς ζάχαρη (σόγιας, αμυγδάλου ή βρώμης)
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)
150 γρ. αλεύρι
40 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
20 γρ. κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη

Jenny.Gr
Freepik

Eκτέλεση
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Προσθέτουμε το λάδι, τον πουρέ μήλου, το φυτικό ρόφημα και τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά. Ύστερα ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι αμυγδάλου και τη σόδα. Αναμειγνύουμε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη σε ξεχωριστά μπολ. Στο ένα μπολ, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μίγμα εναλλάξ σε στρώσεις, μία με γεύση βανίλιας και μία με κακάο. Με ένα μαχαίρι, σχηματίζουμε γραμμές στην επιφάνεια κατά μήκος για το μαρμπρέ εφέ. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά. Ελέγχουμε το ψήσιμο με μία οδοντογλυφίδα. Και όταν είναι έτοιμο το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το βγάλουμε από τη φόρμα. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.