Μπάρες με σοκολάτα και κεράσια: Το γλυκό που πρέπει να δοκιμάσεις αυτό το καλοκαίρι
JTeam
10 Ιουλίου 2025

Αυτές οι μπάρες με σοκολάτα και κεράσια συνδυάζουν τα ζουμερά κεράσια με το κρεμώδες τυρί και τη σοκολάτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα κεράσια, για να τις απολαμβάνετε όλο τον χρόνο. Ιδανικές για καλέσματα ή οποιαδήποτε στιγμή θέλετε ένα γλυκό που εντυπωσιάζει. Για παραλλαγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φράουλες ή σμέουρα αντί για κεράσια. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
Υλικά
100 γρ. μπισκότα τύπου diagestive
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
4 φλιτζάνια γλυκά κεράσια, χωρίς κουκούτσι (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
1 μπάρα μαύρη σοκολάτα 70% (περίπου 113 γραμμάρια)
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 πακέτα τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 227 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Στρώνουμε μια τετράγωνη φόρμα 20x20 εκ. με λαδόκολλα, αφήνοντας 5 εκ. να εξέχει από κάθε πλευρά. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε επεξεργαστή τροφίμων (περίπου 11 παλμικές κινήσεις). Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και αναμειγνύουμε μερικές φορές ακόμα (4 παλμικές κινήσεις). Μεταφέρουμε το μείγμα στην φόρμα και πιέζουμε καλά τον πάτο. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει στις άκρες. Αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον 10 λεπτά πάνω σε σχάρα.
Εντωμεταξύ, μαγειρεύουμε τα κεράσια με ¼ φλιτζανιού ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 5 λεπτά. Συνεχίζουμε για άλλα 15–20 λεπτά μέχρι να πήξει το μίγμα σαν μαρμελάδα. Ύστερα το πολτοποιούμε στο μούλτι μέχρι να γίνει πηχτός πολτός. Μεταφέρουμε τη μαρμελάδα κεράσι σε ένα μπολ και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να κρυώσει τελείως.
Όσο κρυώσει η μαρμελάδα, σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε πυρίμαχο μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό και περιχύνουμε τη σοκολάτα. Περιμένουμε για 2 λεπτά, έπειτα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα τελείως και να γίνει λεία. Ύστερα την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά.
Στο ο μούλτι, βάζουμε το τυρί κρέμα, τη βανίλια, το αλάτι και την υπόλοιπη ½ φλιτζάνι ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει λεία κρέμα. Προσθέτουμε τη σοκολατένια κρέμα και χτυπάμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί, σταματώντας για να ξύσουμε τα τοιχώματα. Απλώνουμε τη μαρμελάδα κεράσι πάνω από τη βάση που είναι στη φόρμα και από πάνω, προσθέτουμε την κρέμα cheesecake και στρώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή έως και 24 ώρες. Και όταν περάσουν οι ώρες το κόβουμε σε 16 τετράγωνα και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.