
Κρέμα ή φρούτο; Η επιλογή είναι πάντα δύσκολη όταν στεκόμαστε μπροστά στον πάγκο ενός πατσατζίδικου, αλλά αν ψάχνετε μια δροσερή και απολαυστική γεύση, σας έχουμε την ιδανική λύση: Παγωτό πεπόνι. Η ζουμερή σάρκα αυτού του καλοκαιρινού φρούτου μεταμορφώνεται σε μια κρεμώδη λιχουδιά, για να την απολαύσετε είτε σε χωνάκι είτε σε κυπελάκι, ιδανικά σε συνδυασμό με μια μπάλα παγωτού γιαουρτιού.
Το παγωτό πεπόνι είναι εξαιρετικό οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και ειδικά τις πιο ζεστές ώρες θα σας κατακτήσει με την απλή και ντελικάτη γεύση του. Αν αγαπάτε αυτό το καλοκαιρινό φρούτο, μην χάσετε την ευκαιρία να ετοιμάσετε και να δοκιμάσετε τη σημερινή συνταγή.
Υλικά
1 κιλό πεπόνι
200 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος (υγρή)
180 γρ. πλήρες γάλα
100 γρ. ζάχαρη
2 αυγά

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πρώτα το πεπόνι: Το κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα σποράκια με ένα κουτάλι. Έπειτα, το κόβουμε σε φέτες, αφαιρούμε τη φλούδα με ένα μαχαίρι και κόβουμε τη σάρκα σε κομματάκια – συνολικά θα πρέπει να έχουμε 350 γρ. καθαρού πεπονιού. Βάζουμε τη σάρκα του πεπονιού μέσα σε ένα ψηλό και στενό δοχείο και την πολτοποιούμε με το μπλέντερ. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Τώρα ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε το μείγμα χωρίς να το αφήσουμε να βράσει. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και της ζάχαρης. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Στη συνέχεια μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία τους 85°C – χρησιμοποιούμε θερμόμετρο για ακρίβεια. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον πολτό πεπονιού και ανακατεύουμε ξανά για να ομογενοποιηθεί. Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη, σκεπασμένο με μεμβράνη για τουλάχιστον 2 ώρες. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.