COOKING SUGAR, SUGAR

Η πιο δροσερή γρανίτα ροδάκινο με 3 μόνο υλικά


JTeam

28 Ιουλίου 2025

Η πιο δροσερή γρανίτα ροδάκινο με 3 μόνο υλικά
Freepik
Η σημερινή γρανίτα είναι εύκολη, γρήγορη και χωρίς παγωτομηχανή. Ιδανική για επιδόρπιο ή απογευματινή λιχουδιά.

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει ζέστη, ήλιος και ανάγκη για δροσιά. Και τι καλύτερο από μια σπιτική, αρωματική και ανάλαφρη γρανίτα ροδάκινο, φτιαγμένη με φρέσκα φρούτα εποχής; Πρόκειται για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά επιδόρπια της Σικελίας, που μπορούμε πολύ εύκολα να ετοιμάσουμε και στο δικό μας σπίτι, με ελάχιστα και απλά υλικά.

Η γρανίτα είναι κάτι ανάμεσα σε παγωτό και σορμπέ, αλλά χωρίς να χρειάζεται παγωτομηχανή ή περίπλοκα στάδια. Με ροδάκινα ώριμα και ζουμερά, λίγη ζάχαρη και νερό, μπορούμε να φτιάξουμε ένα δροσιστικό γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους πάντες, από μικρούς μέχρι μεγάλους. Είναι ιδανική επιλογή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, ως ελαφρύ επιδόρπιο μετά το φαγητό, αλλά και ως απογευματινή απόλαυση ή ακόμη και πρωινό.

Ακολουθεί μια απλή και παραδοσιακή συνταγή για να φέρετε λίγο από το καλοκαίρι της Σικελίας στο τραπέζι σας. Αν αγαπάτε τα γλυκά με φρούτα και λατρεύετε τις φυσικές γεύσεις, αυτή η γρανίτα θα γίνει η αγαπημένη σας.

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Υλικά
600 γρ. ώριμα ροδάκινα
400 ml νερό
180 γρ. ζάχαρη
Λίγα φύλλα μέντας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε κομματάκια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε με το μπλέντερ, μέχρι να γίνουν πουρές. Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε σιρόπι: Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε για 3-4 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε το σιρόπι (ζεστό αλλά όχι καυτό) στον πουρέ ροδάκινου και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος (όπως μια φόρμα για κέικ) και καλύπτουμε με μεμβράνη. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Κάθε 30 λεπτά, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να σπάμε τους κρυστάλλους πάγου και να πετύχουμε την κλασική υφή γρανίτας. Μόλις είναι έτοιμη, σερβίρουμε σε ποτήρια ή μπολάκια και διακοσμούμε με φύλλα μέντας.

Πώς τη σερβίρουμε
Μπορούμε να την απολαύσουμε όπως είναι ή να τη συνοδεύσουμε με το παραδοσιακή μπριός, όπως συνηθίζεται στη Σικελία. Είναι ιδανικό επιδόρπιο για μετά το φαγητό ή μια δροσιστική απογευματινή απόλαυση τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού. Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τη στην κατάψυξη σε αεροστεγές δοχείο έως και 3 μήνες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.