
Με λίγα υλικά μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα εκλεπτυσμένο και αρωματικό γλυκό, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Παρά την απλότητά της, αυτή η πανακότα είναι ακαταμάχητη. Μπορείτε να τη σερβίρετε σε βαζάκια, μπολάκια, ποτήρια ή σε φόρμες σιλικόνης και να τη βγάζετε από το ψυγείο όποτε θελήσετε ένα γλυκό σνακ. Είναι τέλεια και για απογευματινό κέρασμα.
Υλικά
8 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
500 ml κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
200 γρ. πραλίνα φιστικιού
Σοκολατένιο topping
Τριμμένο φιστίκι, κατά προτίμηση Αιγίνης

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για περίπου 10 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 4 λεπτά, χωρίς να την αφήσουμε να βράσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Αφού ζεσταθεί καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη καλά στραγγισμένη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την πραλίνα φιστικιού και προσθέτουμε σταδιακά την ζεστή κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμες σιλικόνης και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να πήξει καλά.
Εναλλακτικά: Αντί για φόρμα σιλικόνης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ποτήρια, βαζάκια ή καλούπια μιας χρήσης. Όταν είναι έτοιμη, ξεφορμάρουμε προσεκτικά και σερβίρουμε σε πιάτα. Γαρνίρουμε με σοκολατένιο topping και πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι. Η πανακότα με πραλίνα φιστικιού είναι έτοιμη. Ένα γλυκό που ταιριάζει ιδανικά σε καλοκαιρινές συγκεντρώσεις ή για μια γευστική παύση μέσα στη μέρα. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.