COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ζυμαρικά με φασκόμηλο


RKPT

23 Μαΐου 2011

salvia.jpg

Το γνωστό μας φασκόμηλο ή salvia, εδώ και εκατομμύρια χρόνια θεραπεύει όπως και πολλά άλλα μυρωδικά της φύσης. Εκτός όμως από το φαρμακείο διεκδικεί μια θέση και στην κουζίνα μας.

salvia

Oι Άραβες έχουν ένα ενδιαφέρον ρητό, σχετικά με το φασκόμηλο, η λατινική ονομασία του οποίου είναι salvia. Πιστεύοντας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ότι το συγκεκριμένο φυτό, εξασφαλίζει υγεία και μακροζωία, αναρωτιόντουσαν χαρακτηριστικά: "Πώς μπορεί να πεθάνει κάποιος όταν στον κήπο του έχει φασκόμηλο"; Εκτός λοιπόν, από τις φαρμακευτικές ιδιότητες και την ιατρική αξία που παρουσιάζει το θαυματουργό αυτό βότανο, χρησιμοποιείται πολύ και στη μαγειρική. Προσθέστε τα λεπτεπίλεπτα φυλλαράκια του, σε ζυμαρικά, πουλερικά, ψάρια, όσπρια και σε κρέας (χοιρινό και αρνί) και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει! Τώρα που καλοκαιριάζει, όταν έχω κόσμο στο σπίτι, φτιάχνω μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, με ζυμαρικά η οποία πάντα εντυπωσιάζει όσους τη δοκιμάσουν πρώτη φορά.

Η απλή ιταλική συνταγή ‘Burro e salvia”. Θα χρειαστείτε: 500 γρ. πέννες ή λιγκουίνι 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 100 γρ. βούτυρο Lurpak βιολογικό Μερικά φυλλαράκια φρέσκου φασκόμηλου (έχει έντονη γεύση) 80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: Σε νερό που βράζει, ρίξτε την pasta που σας αρέσει. Στο μεταξύ, πλύνετε και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας, τα φυλλαράκια του φασκόμηλου (περίπου 5) και αφήστε τα στην άκρη. Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το φασκόμηλο. Προσέξτε η ένωση των υλικών θα πρέπει να γίνει σε πολύ χαμηλή φωτιά, για να μην καεί το μίγμα. Ανακατεύετε απαλά. Σουρώνετε την pasta, ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και ραντίζετε με ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά. Μετά, ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα που έχετε φτιάξει στο τηγάνι και ανακατεύετε. Στο τέλος προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα και τρίβετε φρέσκο πιπέρι, ανακατεύοντας απαλά για μια ακόμη φορά. Μια πανεύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή κατευθείαν από τις ιταλικές εστίες μαγειρέματος. Σερβίροντας, στο κέντρο του κάθε πιάτου, μπορείτε να διακοσμήστε με ένα φρέσκο φυλλαράκι φασκόμηλου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.