COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Φασολάκια με βασιλικό και μοτσαρέλα


RKPT

6 Αυγούστου 2015

green-beans.jpg

Τα φασολάκια είναι νόστιμα, υγιεινά και ιδανικά για το καλοκαίρι. Αντί για την κλασσική συνταγή με τη σάλτσα ντομάτας, δοκιμάστε και φτιάξτε με αυτά, μια δροσερή σαλάτα.

Υλικά: 500 γρ. φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα 250 γρ. ντοματίνια 250 γρ. μοτσαρελάκια Σκόρδο ψιλοκομμένο 1 σκελίδα Φρέσκο βασιλικό πλατύφυλλο (όση ποσότητα σας αρέσει) Ελαιόλαδο Ξίδι μπαλσάμικο Αλάτι

Διαδικασία: Αρχικά βράζετε τα φασολάκια σε μια κατσαρόλα με νερό και όταν είναι έτοιμα, σουρώνετε και αφήνετε σε ένα βαθύ μπολ να κρυώσουν. Στη συνέχεια πλένετε, κόβετε στα τέσσερα τα ντοματίνια, και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι ρίχνοντας λίγο αλάτι προκειμένου να στραγγίξουν τα υγρά τους. Κόβετε στη μέση τα μοτσαρελάκια και τα στραγγίζετε και αυτά. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι, το σκόρδο που έχετε περάσει από την πρέσα και χτυπάτε με σύρμα. Στην πιατέλα που έχετε τα φασολάκια, σκορπίζετε πάνω τους τα ντοματίνια, τα μοτσαρελάκια και το βασιλικό τον οποίο κόβετε με τα χέρια. Στο τέλος, περιχύνετε με το ντρέσινγκ και είναι έτοιμα!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.