COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τορτελίνια με τόνο


13 Απριλίου 2013

 Τορτελίνια με τόνο και κρέμα γάλακτος.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 500 γρ. τορτελίνια
  • 2 κονσέρβες τόνο σε λάδι
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ζωμό λαχανικών
  • 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ. κάππαρη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία:

Βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα τορτελίνια, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σοτάρετε σε ένα κατσαρολάκι τα κρεμμύδια με το λάδι για 5', τα πασπαλίζετε με το αλεύρι, ρίχνετε τον ζωμό και τα βράζετε για 10' ακόμα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και την αφήνετε να πάρει μια βράση. Αλατοπιπερώνετε τη σάλτσα και προσθέτετε την κάππαρη. Στραγγίζετε τον τόνο από το λάδι του. Σερβίρετε τα τορτελίνια και μοιράζετε από πάνω τον τόνο κομματιασμένο. Τα περιχύνετε με τη σάλτσα και τα πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.