COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σπαγγέτι του "Σεφ"


23 Μαΐου 2013

Νόστιμη σάλτσα με κρασί, μπέικον και πιπεριά.

Υλικά (για 6 άτομα):

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 6 κ.σ. λάδι
  • 1 κιλό ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
  • 3 πιπεριές πράσινες, ψιλοκομμένες
  • 2-3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι ή περμεζάνα)
  • 100 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι  κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

Διαδικασία:

Ετοιμάζετε τη σάλτσα βάζοντας να βράσουν σε δυνατή φωτιά το λάδι, το κρεμμύδι, η ντομάτα, το μπέικον και η πιπεριά. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, τα σβήνετε με το κρασί και τα αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις για 20'. Η σάλτσα είναι έτοιμη. Βράζετε τα μακαρόνια σε αρκετό αλατισμένο νερό, προσέχοντας να μην βράσουν πάρα πολύ. Τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε με αρκετό κρύο νερό και τα τοποθετείτε πάλι στην κατσαρόλα. Βάζετε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι να κάψει (όχι πολύ) και περιχύνετε με αυτό τα μακαρόνια. Προσθέτετε στα μακαρόνια το τριμμένο τυρί και τα ανακατεύετε. Σερβίρετε τα μακαρόνια περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα που έχετε ετοιμάσει.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.