COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κρουασάν γεμιστό με κοτοσαλάτα


14 Σεπτεμβρίου 2015

Μία ιδέα για πρωινό ή για να έχετε ένα πεντανόστιμο snack στο γραφείο.

Υλικά:

2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου ½ φλιτ. μαγιονέζα light ½ fφλιτ. γιαούρτι στραγγιστό 2 καρότα 200γρ. άσπρο λάχανο 1 ξερό κρεμμύδι 1 κ.γ. απαλό κάρι 1 φλιτ. ρώγες σταφυλιού 1 φρέσκο κρεμμυδάκι 1 χούφτα ξηρούς καρπούς Αλάτι και πιπέρι Γαλλικά κρουασάν

Διαδικασία:

Κόβετε σε μικρά κομματάκια το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνετε. Το βράζετε σε νερό για 15’ (εναλλακτικά το σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να μαλακώσει). Ψιλοκόβετε το λάχανο, τρίβετε τα καρότα, καθαρίζετε και κόβετε σε λεπτές ροδέλες το φρέσκο κρεμμύδι. Κόβετε τις ρόγες του σταφυλιού στη μέση και τις ανακατεύετε με τα λαχανικά. Χτυπάτε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και το κάρι μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο, ομοιόμορφο μείγμα. Περιχύνετε τα λαχανικά, το σταφύλι και το κοτόπουλο. Ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και ρίχνετε από πάνω. Κόβετε τα κρουασάν στη μέση και προσθέτετε τη γέμιση. Φυσικά μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με τσιαπάτα ή μπαγκέτα.

Extra tip: Αν έχετε καλεσμένους και μπόλικη κοτοσαλάτα στο ψυγείο, τότε σερβίρετέ τη σε ένα πιάτο με κρακεράκια και μερικές ρόγες σταφύλι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.