Πράσινη σαλάτα με φέτα και ρόδι

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Μία light, υγιεινή πρόταση με mix ρόκας και κάρδαμου.

Υλικά:

  • 300 γρ. φέτα
  • λίγο χυμό λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 110 γρ. τριμμένο αμύγδαλο
  • 4 μικρές χούφτες ρόκα, σπανάκι και κάρδαμο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • σπόρους από 2 ρόδια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία:

Βάζετε τη φέτα σε ένα ρηχό πιάτο,  ρίχνετε από πάνω τον χυμό λεμονιού και διασκορπίζετε τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου. Αφήνετε να μαριναριστεί για 3 ώρες. Καβουρδίζετε σε μέτριο grill το αμύγλαλο έως ότου πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Ανακατεύετε μαζί τη ρόκα, το σπανάκι και το κάρδσαμο σε ένα μπολ, μαζί με το ελαιόλαδο και το σησαμέλαιο, και αλατοπιπερώνετε. Τρίβετε μέσα στο μπολ, με τα χέρια  σας, τη φέτα, προσθέτετε το ρόδι και το αμύγδαλο. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη!