Απολαύστε τα λαχανικά ακόμη και το φθινόπωρο!
Υλικά (για 4 άτομα):
- 1/2 κιλό φασολάκια φρέσκα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 350γρ. τριμμένη τομάτα φρέσκια
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 6-8 φύλλα βασιλικού, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
Διαδικασία:
Γεμίζετε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και το βράζετε. Ρίχνετε τα φασολάκια (αφού τα έχετε καθαρίσει) και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι που τοποθετείτε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτετε το σκόρδο. Σοτάρετε για 5-6’, μέχρι να αρχίσει το σκόρδο να γίνεται καφέ στις άκρες. Προσθέτετε την τομάτα, αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια. Αφήνετε για 2-3’. Ρίχνετε τα φασολάκια και μαγειρεύετε για ακόμη1-2’, ανακατεύοντας καλά. Αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται. Βάζετε στα πιάτα και γαρνίρετε αν θέλετε με τα φύλλα βασιλικού. Τα σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Διαβάζονται Τώρα
- 4 μαγαζιά στην Αθήνα για το καλύτερο παγωτό μηχανής - Κάθε χωνάκι και παιδική ανάμνηση
- 3 φράσεις που χρησιμοποιεί ένας τοξικός σύντροφος όταν τσακώνεται. Τις αναγνωρίζεις;
- Τα ζώδια της εβδομάδας από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ (21 - 27/7/25) - Έρχονται στην επιφάνεια ανάγκες ελέγχου, επιβολής αλλά και βαθιές μεταμορφώσεις
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.