COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Φρέσκα φασολάκια με τομάτα και σκόρδο


12 Μαΐου 2015

Απολαύστε τα λαχανικά ακόμη και το φθινόπωρο!

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 1/2 κιλό φασολάκια φρέσκα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 350γρ. τριμμένη τομάτα φρέσκια
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 6-8 φύλλα βασιλικού, κομμένα σε λεπτές λωρίδες

 

Διαδικασία:

Γεμίζετε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και το βράζετε. Ρίχνετε τα φασολάκια (αφού τα έχετε καθαρίσει) και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι που τοποθετείτε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτετε το σκόρδο. Σοτάρετε για 5-6’, μέχρι να αρχίσει το σκόρδο να γίνεται καφέ στις άκρες. Προσθέτετε την τομάτα, αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια. Αφήνετε για 2-3’. Ρίχνετε τα φασολάκια και μαγειρεύετε για ακόμη1-2’, ανακατεύοντας καλά. Αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται. Βάζετε στα πιάτα και γαρνίρετε αν θέλετε με τα φύλλα βασιλικού. Τα σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.