Με ντοματίνια Σαντορίνης.
Υλικά για 4 άτομα: 1 πακέτο πέννες ολικής άλεσης 1 κιλό ντοματάκια Σαντορίνης κομμένα στη μέση 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία: Βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό με βάση τις οδηγίες του πακέτου. Κόβετε τα ντοματάκια στη μέση και τον πλατύφυλλο βασιλικό (προσοχή μην τον ψιλοκόψετε γιατί θα χάσει την ουσία του και θα μαυρίσει πολύ εύκολα) και προσθέτετε το ελαιόλαδο και τη λιωμένη σκελίδα σκόρδου. Σουρώνετε τις πέννες και τις ξαναβάζετε στην ίδια κατσαρόλα όπου προσθέτετε τη σάλτσα καθώς και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Εάν διαθέτετε πάνω από 15 λεπτά μπορείτε να έχετε ετοιμάσει τη σάλτσα από πριν, θα δέσουν καλύτερα τα υλικά μαζί εξασφαλίζοντας μια πιο πλούσια γεύση.
Πηγή: Συνταγές της Στιγμής
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.