COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σπαράγγια με Vinaigrette Vin Santo


4 Μαρτίου 2014

Έτοιμο σε 20 λεπτά.

Υλικά για 4-6 άτομα: 1 μάτσο σπαράγγια καθαρισμένα 6 φύλλα μαρουλιού 1 βραστό αβγό καθαρισμένο και κομμένο 1/4 φλιτζ. ψημένα και κομμένα αμύγδαλα 1 1/2 φλιτζ. κρασί Vin Santo 1 κ.σ. χυμό λεμονιού 1/3 κ.σ. μουστάρδα 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι

Διαδικασία: Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το Vin santo σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μειωθεί στο 1/3. Σε ένα σέικερ ρίχνετε το Vin Santo, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά, μέχρι η μουστάρδα να γίνει ένα μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά. Βράζετε το νερό που έχετε αλατίσει, προσθέτετε τα σπαράγγια και τα μαγειρεύετε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν λίγο τραγανά. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ με κρύο νερό και μετά τα αφήνετε να κρυώσουν για 3 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα στραγγίζετε καλά σε χαρτί κουζίνας. Τοποθετειτε τα φύλλα μαρουλιού σε μια πιατέλα και από πάνω τα σπαράγγια. Προσθέτετε από πάνω το αβγό και τα κομμένα αμύγδαλα. Περιχύνετε με τη σαλάτα και σερβίρετε αμέσως.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.