COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πέννες μπολονέζ


10 Μαρτίου 2014

Με μανιτάρια.

Υλικά: 1/2 πέννες 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς 1 φλιτζ. ψιλοκομμένα μανιτάρια 80 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα 2 κρεμμύδια καθαρισμένα 1 καρότο καθαρισμένο 1 φύλλο δάφνη 1 κομμάτι σέλερι 2 κ.σ. πελτές ντομάτας 1 φλιτζ. ζεστός ζωμός βοδινού 1/2 φλιτζ. φρέσκο γάλα 4 κ.σ. ελαιόλαδο 4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα Αλάτι Πιπέρι

Διαδιακασία: Περνάτε μαζί το καρότο, το σέλερι και το κρεμμύδι από το μπλέντερ ή το χοντρό τρίφτη. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα λαχανικά και τα μανιοτάρια, και τα μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν ελαφρα. Ρίχνετε και τον κιμά και τον σπάτε με  μια κουτάλα για να γίνει σπυρωτός. Βάζετε τον πελτέ, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και το 1 φλιτζ. ζωμό βοδινό, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να σιγοβράσει για 1 ώρα. Χτυπάτε την γοργκοτζόλα στο μπλέντερ με το φρέσκο γάλα και περνάτε την κρέμα από ένα σουρωτήρι. Βράζετε τις πέννες σε αρκετό αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Τις ανακατεύετε με τη σάλτσα κιμά και την κρέμα γκοργκοντζόλα. Σερβίρετε, πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.