COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Νόστιμα κολοκυθοπιτάκια


27 Μαρτίου 2014

Με φέτα.

Για να πετύχετε τραγανά πιτάκια, μπορείτε να τρίψετε τα κολοκυθάκια και να τα αφήσετε όλο το βράδυ στο τρυπητό μέσα στο ψυγείο, για να στραγγίσουν ώστε το μείγμα να είναι πιο στεγνό.

Υλικά: 1 κιλό κολοκυθάκια 2 κρεμμυδάκια φρέσκα 200 γρ. φέτα 3 αυγά 80 γρ. παρμεζάνα Λίγη φρυγανιά τριμμένη 50 γρ. αλεύρι 1 ματσάκι άνηθος 1 ματσάκι δυόσμος 35 φύλλα για spring roll Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Για το κλείσιμο: Χτυπάτε 1 κ.σ. αλεύρι με 3 κ.σ. νερό

Διαδικασία: Τρίβετε τα κολοκυθάκια στη ψιλή όψη του τρίφτη, τα αλατίζετε και τα αφήνετε σε ένα τρυπητό για να στραγγίξουν καλά. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη και αν το μείγμα είναι πολύ αραιό , προσθέτετε λίγη φρυγανιά. Τυλίγετε το μείγμα μέσα στα spring rolls , φτιάχνοντας τριγωνάκια και προσέχετε ώστε τα φύλλα να είναι πάντα καλυμμένα με μια νωπή πετσέτα, γιατί στεγνώνουν γρήγορα. Εκεί που τελειώνει το δίπλωμα του φύλλου, αλείφετε με μείγμα από αλεύρι και νερό για να μην ανοίξουν και τοποθετείτε τα έτοιμα κολοκυθοπιτάκια σε ένα πιάτο πασπαλισμένο με λίγο αλεύρι. Τηγανίζετε στο ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζετε σε χαρτί κουζίνας. Μπορείτε να τα σερβίρετε μαζί  με λίγο γιαούρτι στο οποίο έχετε ψιλοκόψει λίγο δυόσμο μέσα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.