COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ψαρονέφρι με λεμόνι και δυόσμο


31 Μαρτίου 2014

Υλικά για 4 άτομα: 3 μέτρια ψαρονέφρια 1/2 φλ. σουσάμι 1/2 ματσάκι μαϊντανό 1/2 κ. ξερό δυόσμο 1 σκελίδα σκόρδο Ξύσμα 1 λεμονιού Ελαιόλαδο

Για το γαρνίρισμα: 1 μικρό λάχανο 2 καρότα 1 ξερό κρεμμύδι 1/2 φλ. μαγιονέζα 1 κ.σ. μουστάρδα 1 κ.σ. ξίδι 1 κ.γ. ζάχαρη 2 κ.σ. σουσάμι Αλάτι Πιπέρι

Διαδικασία: Κόβετε τα ψαρονέφρια σε χοντρές φέτες, τα αλατοπιπερώνετε, τα ραντίζετε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τα σοτάρετε  σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά περίπου για 10 λεπτά και τα γυρίζετε για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Όσο ψήνονται, ψιλοκόβετε το μαϊντανό, τρίβετε με το σουσάμι, το δυόσμο και το ξύσμα του λεμονιού. Πασπαλίζετε το κρέας με αυτό το μείγμα και τα κατεβάζετε από το μάτι της κουζίνας. Για τη συνοδευτική σαλάτα ψιλοκόβετε το λάχανο και το κρεμμύδι και τρίβετε το λάχανο και το κρεμμύδι και τρίβετε τα καρότα. Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιονέζα με το ξίδι, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα και το σουσάμι, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα κομμένα λαχανικά. Μοιράζετε το ψαρονέφρι στα πιάτα και συνοδεύετε με τη σαλάτα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.