Χυλοπίτες με σάλτσα ντομάτας και ελιά

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014

Για αποτοξίνωση από το κρέας του Πάσχα.

Υλικά: 1 πακέτο  χυλοπίτες 400 γραμμάρια ντομάτα, ψιλοκομμένη 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. βούτυρο Ελιές ψιλοκομμένες Τυρί τριμμένο Λίγο ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Ρίγανη Μοσχοκάρυδο

Διαδικασία: Βράζετε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τις στραγγίζετεε σε ένα τρυπητό μπολ και προσθέτετεε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Ανακατεύετε για να λιώσει το βούτυρο και τοποθετείτε τις χυλοπίτες ξανά στην κατσαρόλα. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τις ελιές για 1-2 λεπτά και έπειτα, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά. Τρίβετε λίγο μοσχοκάρυδο. Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά προσθέτετε ρίγανη και λίγο πιπέρι. Κλείνετε το μάτι της κουζίνας αλλά αφήνετε το κατσαρολάκι στη θέση του. Προσθέτετε στη σάλτσα το τριμμένο τυρί, αν θέλετε,και το αφήνετε να λιώσει ομοιόμορφα. Ανακατεύετε και προσθέτετε τη σάλτσα στις χυλοπίτες για να ενωθούν.Σερβίρετε πασπαλίζοντας λίγο τριμμένο τυρί στο κάθε πιάτο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.