Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ριγκατόνι με όλων των ειδών τα μικρά ζυμαρικά. Υλικά: 250 γρ. ριγκατόνι 6 μεγάλες ώριμες ντομάτες 2 καρότα κομμένα σε κυβάκια 1 πράσο ψιλοκομμένο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη 2 φύλλα δάφνης 1 πρέζα κανέλλας τριμμένης 1/2φλιτζ. ζωμού λαχανικών
Διαδικασία:
Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις περνάτε από τον τρίφτη. Σοτάρετε τα υπόλοιπα λαχανικά σε μια μέτρια κατσαρόλα μέχρι να πάρει χρώμα το κρεμμύδι και λίγο από το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τις ντομάτες, την κανέλλα, το δεντρολίβανο και τα φύλλα δάφνης και χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια ένταση μέχρι να πάρουν μια βράση. Μετά από δέκα λεπτά προσθέτετε το ζωμό λαχανικών. Όταν βράσει το υγρό ρίχνετε μέσα τα ριγκατόνι και τα μαγειρεύετε με βάση τις οδηγίες του πακέτου. Προσθέτετε στο τέλος αλάτι, φρέσκο τριμμένο πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί.
Πηγή: Συνταγές της Στιγμής
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.