COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κοτόπουλο με λεμόνι και τζίντζερ


24 Απριλίου 2014

Συνοδεύστε το με ένα δυνατό αρωματικό κρασί.

Υλικά για 4 άτομα: 1 μικρό κοτόπουλο 6 κ.σ. λάδι 1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες 1/2 κιλό μανιτάρια άσπρα 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε φέτες 2 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο και τριμμένο στον τρίφτη 1 σκόρδο ολόκληρο 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1/3 φλιτζ. λεμόνι Αλάτι Πιπέρι

Διαδικασία: Πλένετε το κοτόπουλο και το βάζετε σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα, όπως είναι χωρίς να το στεγνώσετε. Το μαγειρεύετε έτσι σκέτο, μέχρι να  απορροφήσει όλα τα υγρά του και τότε προσθέτετε το  λάδι και το κρεμμύδι και ανακατεύετε για λίγο. Μόλις αρχίσει να ροδίζει προσθέτετε τα μανιτάρια, την πατάτα και τα ανακατεύετε για 2 λεπτά. Βάζετε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά και βραστό νεράκι μέχρι που να σκεπάζει τα κομμάτια του κοτόπουλου. Το σκόρδο το τρίβετε λίγο με τα δάχτυλα να φύγουν τα εξωτερικά φύλλα και ψαλιδίζετε τα "μουστάκια" αν έχει. Το πλένετε και το βάζετε στο κέντρο της κατσαρόλας. Όταν τα φαγητό μαγειρευτεί και μείνει με τη σάλτσα του, το σκόρδο αν θέλετε το πετάτε. Μπορείτε όμως να το πιέσετε με την κουτάλα να αφήσει τα ζουμιά του και πετάτε το φλοιό. Έτσι θα μυρίσει πιο όμορφα το φαγητό.

Το φρέσκο τζίντζερ έχει έντονη γεύση που δεσπόζει στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα, για αυτό αν δε σας αρέσει ιδιαίτερα, προσθέστε τη μισή ποσότητα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.  

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.