COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μοσχαρίσια με μανιτάρια και σάλτσα μαυροδάφνης


16 Ιουνίου 2014

Ζουμερές μπριζόλες με έντονη τη γεύση της μαυροδάφνης. Υλικά για 4 άτομα: 4 μοσχαρίσιες μπροζόλες 1 ξερό κρεμμύδι 1 καρότο 2 φλιτζ. φρέσκα μανιτάρια 1/2 φλιτζ. μαυροδάφνη 1/3 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού 1 κ.γ. θυμάρι 3 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Διαδικασία: Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες, τρίβετε το καρότο και τα σοτάρετε σε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τις μπριζόλες, το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε  και αφήνετε 3-4 λεπτά για να ψηθούν από τη μια πλευρά και τις γυρίζετε. Κόβετε τα μανιτάρια στη μέση αν είναι μικρά ή σε 2-3 φέτες αν είναι μέτρια. Τα προσθέτετε στο τηγάνι, τα αφήνετε λίγα λεπτά και ρίχνετε το χυμό του πορτοκαλιού και τη μαυροδάφνη. Χαμηλώνετε τη φωτιά, αφήνετε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά και σερβίρετε. Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.