COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πανακότα πορτοκάλι κανέλλα


22 Σεπτεμβρίου 2014

Mία εύκολη συνταγή, για ένα ελαφρύ και δροσιστικό γλυκό. Υλικά500 κρέμα γάλακτος full fat 250gr γάλα πλήρες 250γρ χυμό πορτοκάλι (αν είναι φρέσκος τον περνάμε από σινουά) 150gr ζάχαρη 2 stick κανέλλας 1 stick βανίλιας 25gr ζελατίνη

Διαδικασία:

  • Βάζουμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό να μαλακώσουνε.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τον χυμό, τη ζάχαρη, τη βανίλια (ανοίγουμε κάθετα το στικ και προσθέτουμε τους σπόρους και το στικ που απομένει) και τα στικ κανέλας.
  • Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μόλις πάρει την πρώτη βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά και κάνουμε infusion (διαδικασία με την οποία αρωματίζουμε το μίγμα κλείνοντας αεροστεγώς το σκεύος με μεμβράνη και αφήνουμε για 15’).
  • Αφαιρούμε την μεμβράνη, σουρώνουμε το μίγμα σε νέα κατσαρόλα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά να ξαναπάρει μια βράση. Κατεβάζουμε και προσθέτουμε τις ζελατίνες (αφού τις έχουμε στραγγίξει καλά απ’ το νερό).
  • Ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν οι ζελατίνες και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  • Περνάμε το μίγμα από σινουά και το τοποθετούμε σε σκεύος που επιθυμούμε.
  • Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει καλά (περίπου 6 ώρες, ανάλογα την ψύξη).
               

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.