Έτοιμο σε 15 λεπτά.Υλικά:2 φρέσκα κρεμμύδια
1 πράσο
2 πράσινες πιπεριές
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 κ.σ. βούτυρο
3/4 ποτηριού ρύζι
Λίγο τριμμένο τυρί
1 λίτρο ζεστό νερό μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει ένα ζωμό κοτόπουλου
Διαδιακσία:Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και έχοντας λιώσει το βούτυρο σε ένα τηγάνι τα τσιγαρίζετε για 3 λεπτά περίπου. Ρίχνετε και το ρύζι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε συνεχώς για άλλα 4 λεπτά. Όταν τα υγρά εξατιμιστούν σβήνετε με το κρασί και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Αφού εξατμιστούν πάλι τα υγρά αρχίζετε να ρίχνετε σιγά σιγά το ζωμό κοτόπουλου. Ανακατεύετε συνεχώς προσέχοντας μην κολλήσει το ρύζι για 15 περίπου λεπτά. Μόλις διαπιστώσετε πως το ρύζι έχει βράσει το αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το τριμμένο τυρί ανακατεύοντας σιγά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- 6 έξυπνοι τρόποι για να απαντήσεις σε κάποιον όταν σε προσβάλλει, διατηρώντας την ψυχραιμία σου
- Ειδικός σε θέματα ευτυχίας του Χάρβαρντ μοιράστηκε τη no1 συμβουλή για μια εύκολη και επιτυχημένη ζωή
- Ζώδια σήμερα (7/9): Η Σεληνιακή Έκλειψη φέρνει έντονη και μεταμορφωτική ενέργεια - Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο