COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙAΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Γευστικό ιταλικό ριζότο


29 Σεπτεμβρίου 2014

Έτοιμο σε 15 λεπτά. Υλικά: 2 φρέσκα κρεμμύδια 1 πράσο 2 πράσινες πιπεριές 1 ποτήρι λευκό κρασί 2 κ.σ. βούτυρο 3/4 ποτηριού ρύζι Λίγο τριμμένο τυρί 1 λίτρο ζεστό νερό μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει ένα ζωμό κοτόπουλου

Διαδιακσία: Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και έχοντας λιώσει το βούτυρο σε ένα τηγάνι τα τσιγαρίζετε για 3 λεπτά περίπου. Ρίχνετε και το ρύζι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε συνεχώς για άλλα 4 λεπτά. Όταν τα υγρά εξατιμιστούν σβήνετε με το κρασί και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Αφού εξατμιστούν πάλι τα υγρά αρχίζετε να ρίχνετε σιγά σιγά το ζωμό κοτόπουλου. Ανακατεύετε συνεχώς προσέχοντας μην κολλήσει το ρύζι για 15 περίπου λεπτά. Μόλις διαπιστώσετε πως το ρύζι έχει βράσει το αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το τριμμένο τυρί ανακατεύοντας σιγά.