Mια ενδιαφέρουσα φθινοπωρινή πρόταση!
Υλικά:
- 500γρ κουνουπίδι κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
- 1 άσπρο μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 πατάτα μέτρια ψιλοκομμένη
- 2κ.σ ηλιέλαιο
- 500 ml γάλα καρύδας
- 1 ½ κ.γ κίτρινο κάρυ
- 20 γρμ ινδοκάρυδο
- 50 γρμ βούτυρο
- 1κ.σ αλάτι
- Φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Διαδικασία:
Σε μία βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά με το ηλιέλαιο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κουνουπίδι. Σβήνουμε τα υλικά με το γάλα καρύδας, προσθέτουμε το κάρυ και το αλάτι και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε την σούπα από το μπλέντερ και στην συνέχεια προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και το βούτυρο και ανακατεύουμε.- αν θέλουμε την σούπα μας ποιο καυτερή μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο κάρυ - Σερβίρουμε την σούπας μας ζεστή με ψιλοκομμένο κόλιανδρο η στραγγιστό γιαούρτι.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.