COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ψητή πατάτα με καβούρι, jalapenos και μέντα


21 Οκτωβρίου 2014

0983ab6349c66c61cd5ec2331cd6dd551.jpg
Μία πρόταση που θα σας εντυπωσιάσει! Υλικά:
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. καβουρόψιχα
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.γ.  έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φύλλα μέντας, τεμαχισμένο
  • 1 πιπεριά jalapeno, σπόρους και κομμένο σε κύβους
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Διαδικασία:

Βράζετε τις πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα τους σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν έως το κέντρο τους, χωρίς όμως να διαλυθούν. Για να ελέγξετε αν έγιναν, τις τρυπάτε με ένα ξύλινο καλαμάκι ή πιρούνι. Στη συνέχεια τις κρυώνετε κάτω από κρύο νερό, τις κόβετε κατά μήκος στη μέση και με ένα κουταλάκι τις «σκάβετε» λίγο φτιάχνοντας έτσι ένα κέλυφος σαν «βαρκούλα». Τη «σάρκα» της πατάτας που αφαιρείτε τη βάζετε σε ένα μπολ μέσα στο οποίο προσθέτετε την καβουρόψιχα με το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, τους κύβους jalapeño και την κρέμα. Προσθέστε το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι. Γεμίστε τώρα με το κουτάλι το μίγμα που έχετε τις πατάτες σας και πασπαλίστε από πάνω με την παρμεζάνα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.