Σαλάτα του Καίσαρα με μεξικάνικες πινελιές

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014
ceasar.jpg

Υλικά

  • 2 στήθοι κοτόπουλου ή γαλοπούλας ψητά ή βραστά
  • 1 μαρούλι
  • αρκετά ώριμα τοματίνια
  • μισό αγγούρι
  • 1 αβοκάντο
  • 50γρ. παρμεζάνα
  • Λίγο σκόρδο
  • 2 φιλέτα αντζούγιας
  • 1/2 φλυτζάνι γιαούρτι
  • γουστερ σος
  • 6 φέτες bacon
  • καλαμπόκι
  • Ελαιόλαδο, λεμόνι, ρίγανη, καγιέν και γλυκό κάρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το μαρούλι, τα τομάτινια, το καλαμπόκι και το αγγούρι και προετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Εστιάζουμε στην εκτέλεση του ντρέσινγκ. Χτυπάμε στο μίξερ τις αντζούγιες, το αβοκάντο, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το γιαούρτι, το λεμόνι, τη γούστερ σος και τα μπαχαρικά με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ψήνουμε το μπέικον και στείνουμε τη σαλάτα μας κόβοντας από πάνω μεγάλα κομμάτια το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα. Περιχύνουμε με το νόστιμο ντρέσινγκ και σερβίρουμε.