Κοτόπουλο με κρεμά, τυρί παρμεζάνα και φρέσκα λαχανικά

Κυριακή, 07 Δεκεμβρίου 2014

Υλικά  για 4 άτομα:

  • 2 διπλά φιλέτα κοτόπουλο στήθος
  • 2 ματσάκια ρόκα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος  με προτεινόμενα τα λιπαρά 15-20%
  • 300 γραμμάρια παρμεζάνα , τα 200 τριμμένη και τα 100 σε φλοίδες για ντεκόρ
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 150 ml ζωμό κότας
  • Αλάτι  και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 400 γραμμάρια ρύζι μπασματι για γαρνιτούρα.( αν δεν έχετε   χρησιμοποιήσει ξανά ρύζι μπασμάτι, η αναλογία ρύζι με νερό είναι 1 προς 2  - 1 μέρος ρύζι 2 μέρη νερό)

Εκτέλεση:

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα στήθη ,αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει χρώμα, γυρίζουμε από την άλλη μεριά, αλατοπιπερώνουμε ξανά και μόλις είναι καλά ροδισμένο σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο και μετά προσθέτουμε τον ζωμό κότας, την κρέμα γάλακτος και τελευταία την τριμμένη παρμεζάνα. Αφήνουμε την κρεμά μας να γλασάρει και να δέσει καλά η παρμεζάνα με την υπόλοιπη σάλτσα και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Σερβίρουμε τοποθετώντας φυλλαράκια φρέσκιας ροκάς στον πάτο του πιάτου και από πάνω το φιλέτο κοτόπουλο , τελειώνουμε το πιάτο μας βάζοντας φλοίδες παρμεζάνας πάνω στο κοτόπουλο. Συνοδεύουμε σε μπολάκια χωριστά ρύζι μπασμάτι.

 

Αθανάσιος Πλάκας και Κώστας Μαγκίνας Αρχισυντάκτες και Ιδρυτές του «Σεφ στο Σπίτι».
Info: www.chefstospiti.gr , email: info@chefstospiti.gr , Tel: 213 0244140