Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι σκληρό
- 150 γρ. φυτική μαργαρίνη παγωμένη
- 1 κρόκο αυγού
- 2-3 κουτ.σούπας ζάχαρη
- Αλάτι
- 1/4 lt νερό
- Ηλιόσποροι, μαυροκούκι, μυρωδικά, τριμμένη γραβιέρα (ό,τι θέλετε για πασπάλισμα)
Εκτέλεση
Χτυπάμε το αλεύρι στο μίξερ στις λεπίδες με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαργαρίνη μέχρι να γίνει ψιχουλιαστή. Πρσθέτουμε τον κρόκο του αυγού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αφού βγάλουμε τη ζύμη, κόβουμε μικρά κομμάτια και τα πλάθουμε για να γίνουν μακρόστενα κριτσίνια. Αφού τα βουτήξουμε σε νερό, τα περνάμε από σπόρους για να κολλήσουν ή χωρίς να τα βρέξουμε, ρίχνουμε τριμμένη γραβιέρα σε άλλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.