Σούπα κάστανο με κονιάκ και τραγανό μπέικον

Τρίτη 16 Δεκέμβριος 2014
2-1024x681-980x6511.jpg

Μια συνταγή άκρως γιορτινή! 

Υλικά:

  • 2οο γρ. κάστανα βρασμένα του εμπορίου
  • 200 γρ. πράσο πλυμένο και ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. πατάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 350 γρ. νερό
  • 100 γρ. λευκό κρασί ξηρό
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 30 γρ. βούτυρο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 4 φέτες μπέικον

 Διαδικασία:

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το σκόρδο ,το πράσο και την πατάτα με το βούτυρο. Αφού ροδίσουν καλά σβήνουμε με το κρασί ,και στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό και βράζουμε μέχρι να μαγειρευτούν τα υλικά μας . Στην συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα και το κονιάκ και αφήνουμε την σούπα μας για ένα 5 λεπτο να μαγειρευτεί. Περνάμε την σούπα μας από το μπλέντερ ή από το μίξερ χειρός και αλατοπιπερώνουμε. Τηγανίζουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και το σερβίρουμε με την σούπα μας.

More Info:

www.amscakes.com