Ριζότο από Σιτάρι Ntinkel με κοτόπουλο

Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2015
bef1363066b44d2b319a4d25b2188b6a-katyh.jpg

Υλικά για την βάση:            

  • 500 γραμμάρια Σιτάρι Ntinkel
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 300 ml ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 κ. σούπας ηλιέλαιο

Προετοιμασία για τη βάση:

Μουλιάζετε το Σιτάρι σε κρύο νερό, 3-4 ώρες. Μετά το μούλιασμα το στραγγίζετε καλά και είσαστε έτοιμοι για την βάση. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το λάδι να κάψει ελαφρά, προσθέτετε το κρεμμύδι, σοτάρετε ελαφρά και έπειτα προσθέτετε και το σιτάρι, ανακατεύετε συνεχόμενα 1-2 λεπτά και έπειτα σβήνετε με λευκό κρασί και αφήνετε να εξατμισθεί το αλκοόλ. Προσθέτετε το ζωμό, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να τραβήξει τα υγρά και η βάση είναι έτοιμη.

Υλικά για την ολοκλήρωση του πιάτου (για 4 άτομα):

  • Ένα διπλό στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
  • 1 κολοκύθι σε καρέ
  • 2 κλωνάρια σέλερι σε καρέ και μισό κρεμμύδι σε καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • Ζωμό κότας
  • Κρέμα γάλακτος light
  • 150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι και πιπέρι
  • Ψλοκομμένο μαϊντανό .

Εκτέλεση:

Βάζετε το ηλιέλαιο να κάψει και προσθέτετε πρώτο το κοτόπουλο, ροδίζετε και μετά προσθέτετε τα λαχανικά, τα σοτάρετε όλα μαζί, σβήνετε με λευκό κρασί και προσθέτετε τον ζωμό περίπου 2 ποτήρια, και βάζετε 2 κουτάλες από την βάση του Σιταριού για κάθε άτομο. Σιγοβράζετε και προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και τέλος τον μαϊντανό, αφήνετε να χυλώσει και ανακατεύετε συνέχεια και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή επιτυχία!

 

Αθανάσιος Πλάκας και Κώστας Μαγκίνας Αρχισυντάκτες και Ιδρυτές του «Σεφ στο Σπίτι».
Info: www.chefstospiti.gr , email:info@chefstospiti.gr , Tel: 213 0244140