COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Το μυστικό για τη τέλεια σάλτσα ραγού Μπολονέζ


30 Ιανουαρίου 2015

eccf6482dd741254fe66d99285589e4dκαθετη.jpg

Το πραγματικό μυστικό της σάλτσας ραγού Μπολονέζ, είναι στο γάλα. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι, οι νοικοκυρές παλιά μαλάκωναν τις ντομάτες με λίγο γάλα.

Συστατικά για για 6 άτομα:

  • 150 γραμμάρια του βοδινού κρέατος
  • 150 γραμμάρια άπαχος χοιρινός κιμάς
  • 150 γραμμάρια λουκάνικο ή μορταδέλα
  • 1 καρότο
  • 1 κοτσάνι σέλινο
  • 1 κρεμμύδι
  • 300 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
  • ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
  • ½ φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • Λάδι για τη σάλτσα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Λίγο ζωμό κρέατος

Προετοιμασία:

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα λαχανικά, καθώς και το κρέας και το λουκάνικο μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Όταν αρχίσουν να ροδίζουν, ρίχνετε μισό ποτήρι κόκκινο κρασί και τα αφήνετε να βράσουν. Σε μια κατσαρόλα θερμαίνετε τη σάλτσα ντομάτας μέχρι να βράσει και ρίχνετε το μισό ποτήρι γάλα. Όταν δέσει η σάλτσα ντομάτας, προσθέτετε το κρέας και το λουκάνικο, το φύλλο δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και περιμένετε, να σιγοβράσει η σάλτσα, για τουλάχιστον μία ώρα, έτσι ώστε όλες οι γεύσεις να συνδυαστούν. Έτσι, αν δείτε ότι η σάλτσα στεγνώνει πολύ γρήγορα, μην προσθέσετε νερό, αλλά βάλτε λίγο ζωμό κρέατος. Και θα έχετε μια σάλτσα αντάξια με τις παραδοσιακές!