Υλικά:
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 250γρ. κιμά
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά μαϊντανό
- 1 αυγό χτυπημένο
- 100γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε για 30 λεπτά. Σοτάρετε το κρεμμύδι, τον κιμά, τις ντομάτες, τον μαϊντανό μαζί με αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε να βράσουν. Παράλληλα, βράζετε τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα ταψί απλώνετε τις μισές μελιτζάνες, στην συνέχεια την σάλτσα με τον κιμά και από πάνω τις υπόλοιπες μισές μελιτζάνες. Ανακατεύετε το χτυπημένο αυγό με το γιαούρτι και το απλώνετε πάνω από τις μελιτζάνες . Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε στους 200ο C για 35-40 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.