COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τα μυστικά για ασύγκριτο κοκκινιστό μοσχαράκι


11 Φεβρουαρίου 2015

Υλικά 

  • 1,5 kg μοσχαράκι από σπάλα κομμένο σε μερίδες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 600 γρ. τοματάκια καρέ
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2,3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας πελτές τομάτας
  • Λίγο σέλερι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και ζάχαρη

Εκτέλεση

Το μυστικό για νόστιμο και τρυφερό κοκκινιστό είναι το εξής: ξεκινώντας το μαγείρεμα, στεγνώνετε καλά τα κομμάτια του μοσχαριού με χαρτί κουζίνας. 

Σοτάρουμε το κρέας σε αρκετό ελαιόλαδο και χωρίς να το τρυπάμε με το πιρούνι, για να μη χάσει τους χυμούς του. Αφού θωρακιστεί το μοσχαράκι, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τις πιπεριές, το ακόρδο και το σέλερι. Τα γυαλίζουμε και ρίχνουμε τις τομάτες και τον πελτέ. Προσθέτουμε το κρέας και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 1,5 με 2 ώρες. Το τσεκάρουμε συχνά και προσθέτουμε ελάχιστο νερό αν χρειάζεται.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.