Καθαρά Δευτέρα & χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Υλικά 

  • 1 μεγάλο χταπόδι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 κουτ.σούπας ελιές σε ροδέλα
  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • λίγο κρασί για σβήσιμο
  • βαλσάμικο
  • ντοματοχυμό
  • 4 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση 

Εάν πάρετε φρέσκο χταπόδι, πριν από όλα πρέπει να το βράσετε για 1/2 ώρα ώστε να μαλακώσει. Σε περίπτωση που επιλέξετε κατεψυγμένο, αυτή η διαδικασία δεν χρειάζεται αφού η ψύξη μαλακώνει τη σάρκα του. Ξεκινάτε σοτάροντας σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και, αφού γυαλίσει, ρίχνετε το χταπόδι που το έχετε κόψει σε κομμάτια. Ρίχνετε πιπέρι και λίγο αλάτι καθώς και τη δάφνη. Σβήνετε με κρασί και 1-2 σφηνάκια βαλσάμικο. Έπειτα, ρίχνετε τις ελιές και τον τοματοχυμό μαζί με 1 ποτήρι νερό. Αφού αφήσετε το φαγητό να βράσει και βεβαιωθείτε πως έχει αρκετά υγρά, ρίχνετε το μακαρονάκι και βράζετε για 4-5 λεπτά ακόμα. Σβήνετε και αφήνετε σκεπασμένο το φαγητό να ρουφήξει τα υγρά του και να δέσει.