Μία απολαυστική και εύκολη συνταγή που αγαπάμε κυρίως κατά την περίοδο της Σαρακοστής , είναι οι πένες με γαρίδες και σκόρδο. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι ελάχιστος, ενώ το μαγείρεμα τους είναι μία απλή και συγχρόνως ευχάριστη διαδικασία.
Υλικά:
- 500 γρ πένες
- 500γρ γαρίδες μεσαίου μεγέθους καθαρισμένες και κομμένες κατά μήκος στη μέση
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- μισό κ.γλ. ψιλοκομμένο τσίλι
- μισό φλ. φρέσκα χοντροκομμένα φύλλα βασιλικού
- φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 2κ.σ. σησαμέλαιο
- 1/4 φλ. χυμός lime
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε ελαφρώς αλατισμένο νερό και το βράζετε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε μέσα τις πένες και τις βράζετε al dente. Tις στραγγίζετε και τις βάζετε πίσω στην κατσαρόλα. Την ίδια ώρα σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το σησαμέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το σκόρδο, το τσίλι και τις γαρίδες και σοτάρετε για 3 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτετε τις γαρίδες στην κατσαρόλα με τις πένες, το lime, το βασιλικό και ανακατεύετε καλά προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε όσο είναι ζεστά με αρκετή παρμεζάνα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.