COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Το μυστικό για αφράτα μπιφτέκια


12 Μαρτίου 2015

85207ebf111f06303081daf68e03948a.jpg

 

  • Ο κιμάς καλό θα είναι να είναι μοσχαρίσιος (ή μισός μισός) και να έχει περαστεί από τη μηχανή 2 φορές.
  • Προσθέστε στο μείγμα σας 1-2 κουταλιές ξύδι για να μαλακώσει και να αφρατέψει τον κιμά. Μην ανησυχείτε, δεν θα το καταλαβαίνετε καθόλου στη γεύση.
  • Μην προτιμάτε την τριμμένη φρυγανιά αλλά μουσκεμένο ψωμί και μάλιστα μπαγιάτικο ή κουάκερ.
  • Βάλτε κρεμμύδι τριμμένο και όχι κομμένο.
  • Ζυμώστε καλά και τρίψτε ντομάτα αν το μείγμα σας φαίνεται στεγνό.
  • Όλα τα μπιφτέκια πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος για να μην ξεραθούν και γίνουν σκληρά κατά το ψήσιμο.

Μπορείτε να προσθέσετε μουστάρδα ή φέτα στη ζύμη. Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε κεφτέδες, μπορείτε να βάλετε λίγο ούζο στο μείγμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.