COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Το μυστικό για αφράτα μπιφτέκια


12 Μαρτίου 2015

85207ebf111f06303081daf68e03948a.jpg

 

  • Ο κιμάς καλό θα είναι να είναι μοσχαρίσιος (ή μισός μισός) και να έχει περαστεί από τη μηχανή 2 φορές.
  • Προσθέστε στο μείγμα σας 1-2 κουταλιές ξύδι για να μαλακώσει και να αφρατέψει τον κιμά. Μην ανησυχείτε, δεν θα το καταλαβαίνετε καθόλου στη γεύση.
  • Μην προτιμάτε την τριμμένη φρυγανιά αλλά μουσκεμένο ψωμί και μάλιστα μπαγιάτικο ή κουάκερ.
  • Βάλτε κρεμμύδι τριμμένο και όχι κομμένο.
  • Ζυμώστε καλά και τρίψτε ντομάτα αν το μείγμα σας φαίνεται στεγνό.
  • Όλα τα μπιφτέκια πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος για να μην ξεραθούν και γίνουν σκληρά κατά το ψήσιμο.

Μπορείτε να προσθέσετε μουστάρδα ή φέτα στη ζύμη. Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε κεφτέδες, μπορείτε να βάλετε λίγο ούζο στο μείγμα.

Google News logo

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.