
Υλικά
- 1 κιλό γαύρο
- αλάτι χοντρό
- ξύδι ή λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- μαϊντανό
- καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Αρχικά, καθαρίζετε τα ψάρια. Ύστερα τα καλύπτετε με χοντρό αλάτι και τα αφήνετε να στραγγίξουν 1/2 ώρα. Μετά τα ξεπλένετε καλά και τα ανακατεύετε με ξύδι ή λεμόνι, όπου τα αφήνετε, επίσης, 1/2 ώρα. Εν συνεχεία στραγγίζετε τα γαυράκια και τα βάζετε μέσα σε λάδι μαζί με το μαϊντανό, το σκόρδο και την πιπεριά. Το λάδι πρέπει να καλύπτει τα ψάρια.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- Ένας επίπονος κύκλος ολοκληρώνεται γι’ αυτά τα 3 ζώδια μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου
- Είσαι single; 5 λόγοι που πρέπει να χαίρεσαι γι’ αυτό, σύμφωνα με την επιστήμη
- Η Ιαπωνία δεν σταματά να μας εκπλήσσει: Δημιούργησε χώρους κλάματος, όπου άνδρες βλέπουν ταινίες μαζί σου και σκουπίζουν ακόμα και τα δάκρυά σου