Υλικά
- 1 κιλό γαύρο
- αλάτι χοντρό
- ξύδι ή λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- μαϊντανό
- καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Αρχικά, καθαρίζετε τα ψάρια. Ύστερα τα καλύπτετε με χοντρό αλάτι και τα αφήνετε να στραγγίξουν 1/2 ώρα. Μετά τα ξεπλένετε καλά και τα ανακατεύετε με ξύδι ή λεμόνι, όπου τα αφήνετε, επίσης, 1/2 ώρα. Εν συνεχεία στραγγίζετε τα γαυράκια και τα βάζετε μέσα σε λάδι μαζί με το μαϊντανό, το σκόρδο και την πιπεριά. Το λάδι πρέπει να καλύπτει τα ψάρια.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- 6 μεγάλες τάσεις διακόσμησης για τα Χριστούγεννα 2025 που θα λάμψουν φέτος τις γιορτές
- Τα loafers είναι το passe-partout του φθινοπώρου και ξέρουμε πώς θα το φορέσεις από τώρα ως και τον χειμώνα
- Ο γιος του Ρίτσαρντ Γκιρ και η κόρη της Σίντι Κρόφορντ θα δουλέψουν μαζί, 30 χρόνια μετά το διαζύγιο των γονιών τους