COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Γαύρος μαρινάτος


20 Μαρτίου 2015

How-to-make-marinated-anchovies1.jpg

Υλικά

  • 1 κιλό γαύρο
  • αλάτι χοντρό
  • ξύδι ή λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • μαϊντανό
  • καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αρχικά, καθαρίζετε τα ψάρια. Ύστερα τα καλύπτετε με χοντρό αλάτι και τα αφήνετε να στραγγίξουν 1/2 ώρα. Μετά τα ξεπλένετε καλά και τα ανακατεύετε με ξύδι ή λεμόνι, όπου τα αφήνετε, επίσης, 1/2 ώρα. Εν συνεχεία στραγγίζετε τα γαυράκια και τα βάζετε μέσα σε λάδι μαζί με το μαϊντανό, το σκόρδο και την πιπεριά. Το λάδι πρέπει να καλύπτει τα ψάρια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.