COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Satay Κοτόπουλο: μια αξέχαστη συνταγή


24 Μαρτίου 2015

07f2449649c6ee159dba2ca8f4fdba3b1.jpg

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο, στήθος ή μπούτι φιλεταρισμένο και κομμένο σε μπουκιές
  •  250 ml γάλα καρύδας
  •  5 εκ. τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  •  2 κ.γλ. σκόνη κουρκουμά
  •  4 κ.γλ. σκόνη κορίανδρου
  •  4 κ.γλ. σκόνη κύμινου
  •  1 κ.γλ. αλάτι
  •  3 κ.γλ. ζάχαρη
  •  1 χούφτα φιστίκια Αιγίνης, αλεσμένα
  •  1 κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο
  •  ελαιόλαδο

Εκτέλεση

 Αφού φιλετάρουμε το κοτόπουλο, το βάζουμε με όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο να μαριναριστεί. Όταν έρθει η ώρα του φαγητού, περνάμε τις μπουκιές σε καλαμάκια για σουβλάκι. Τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο γκριλ. Σερβίρουμε με ρύζι basmati.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.