Ρεβιθάδα Σίφνου

Τρίτη 21 Απρίλιος 2015
assets_LARGE_t_89761_8162314.jpg

Υλικά

  • 1 κιλό ρεβίθια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

Από το βράδυ μουλιάζετε τα ρεβίθια σε νερό. Την επόμενη μέρα, αφού έχουν φουσκώσει αρκετά, τα ρίχνετε μέσα σε κατσαρόλα, μαζί με τα τριμμένα κρεμμύδια, το αλάτι και το ποτήρι με το ελαιόλαδο. Ύστερα, πασπαλίζετε 1-2 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύετε. Εν συνεχεία, προσθέστε το νερό, ώσπου να σκεπαστούν τα ρεβίθια και τα βράζετε για 1 1/2 ώρα.