Lemon curd: η πιο δροσερή & νόστιμη κρέμα λεμονιού που υπάρχει
28 Απριλίου 2015
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά Μερίδες 4
Υλικά 4 λεμόνια, τον χυμό και το ξύσμα τους 5 κροκάδια αυγού 300 γρ ζάχαρη 1 κ.σ κορν φλάουρ 250 γρ βούτυρο, ανάλατο, κομμένο σε κυβάκια
Προετοιμασία Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού μαζί με το ξύσμα και την μισή ποσότητα της ζάχαρης σε μέτρια φωτιά να βράσουν μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα κροκάδια μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη και τον κορν φλάουρ. Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα λεμονιού στα αυγά για να μην μας κόψει η κρέμα. Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στο κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να πήξει-προσέχοντας να μην αρπάξει- .Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και αναμειγνύουμε το βούτυρο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κρέμα σαν γέμιση σε κέικ η απλά σαν συνοδευτικό σε κρουασάν η ψωμάκια.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.