Υλικά:
- 1 μέτριο στήθος από κοτόπουλο
- 5 μικρές μπάλες μοτσαρέλα
- μία χούφτα ντοματάκια cherry
- σαλάτα από μαρούλι
- 1 αβοκάντο χωρίς τη φλούδα κομμένο σε λεπτές φέτες
Για τη sauce Vinaigrette:
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1κ.γ. βασιλικό
- 1κ.σ. μουστάρδα
- 1κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1/4 φλ ξύδι μπαλσάμικο
- 1/3 ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψήνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά στο grill το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά ώσπου να ροδίσει καλά. Στη συνέχεια ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά για τη sauce χτυπώντας τα στο μίξερ ή πολύ καλά στο χέρι. Κόψτε στη μέση τις μπάλες της μοτσαρέλας και τα ντοματάκια. Σερβίρετε σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο ως εξής: Πρώτα προσθέτετε τη μαρουλοσαλάτα και στη συνέχεια τοποθετείτε σε 4 διαφορετικές ομάδες το κοτόπουλο, το τυρί, τα ντοματάκια και το αβοκάντο. Τέλος περιχύνετε με τη sauce.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.