COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σαλάτα με φιλέτο κοτόπουλο και αβοκάντο


30 Απριλίου 2015

Avocado-Ca.jpg

Υλικά:

  • 1 μέτριο στήθος από κοτόπουλο
  • 5 μικρές μπάλες μοτσαρέλα
  • μία χούφτα ντοματάκια cherry
  • σαλάτα από μαρούλι
  • 1 αβοκάντο χωρίς τη φλούδα κομμένο σε λεπτές φέτες

Για τη sauce Vinaigrette:

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1κ.γ. βασιλικό
  • 1κ.σ. μουστάρδα
  • 1κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1/4 φλ ξύδι μπαλσάμικο
  • 1/3 ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψήνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά στο grill το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά ώσπου να ροδίσει καλά. Στη συνέχεια ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά για τη sauce χτυπώντας τα στο μίξερ ή πολύ καλά στο χέρι. Κόψτε στη μέση τις μπάλες της μοτσαρέλας και τα ντοματάκια. Σερβίρετε σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο ως εξής: Πρώτα προσθέτετε τη μαρουλοσαλάτα και στη συνέχεια τοποθετείτε σε 4 διαφορετικές ομάδες το κοτόπουλο, το τυρί, τα ντοματάκια και το αβοκάντο. Τέλος περιχύνετε με τη sauce.

Google News logo

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.