Υλικά:
- Ψιλοκομμένο καρότο
- Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 3 μέτριες πατάτες
- Αρακάς
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 σφηνάκι κρασί
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σφολιάτα
- μικρά πυρίμαχα σκεύη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220. Σε μία κατσαρόλα βράζετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνετε σε αντικολλητικό τηγάνι τα ψιλοκομμένα λαχανικά μαζί με τις πατάτες και τα σοτάρετε στο λάδι. Στη συνέχεια ρίχνετε το κρασί και περιμένετε 5 λεπτά ώσπου να ξεθυμάνει. Έπειτα ρίχνετε το αλεύρι για να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη και ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας. Με τα πυρίμαχα σκεύη κόβετε το φύλλο ώστε να έχουν την ίδια διάμετρο. Βουτυρώνετε ελαφρά από μέσα και τοποθετείτε τη ζύμη ώστε να το καλύψει πλήρως. Στη συνέχεια ρίχνετε τη γέμιση και κλείνετε σαν καπάκι με ακόμη ένα φύλλο. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα σκεύη. Για να είναι αφράτη η σφολιάτα αφήστε τα στο ψυγείο λίγη ώρα πριν τα ψήσετε στο φούρνο. Ψήνετε στον αέρα για 20-3ο λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.