COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ο πιο εύκολος και νόστιμος τρόπος μαγειρέματος της μελιτζάνας


22 Ιουνίου 2015

e8f4c201bdbc857b94e8f6d92eccb9a8.jpg

Υλικά:

  • 4 μελιτζάνες
  • ½ κ. κιμά
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2-3 ντομάτες φρέσκες τριμμένες
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Φέτα τριμμένη
  • Μαϊντανός
  • Αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένετε κακλά τις μελιτζάνες και τις κόβετε στη μέση. Τοποθετείτε τις μελιτζάνες με το κομμένο μέρος προς τα κάτω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις αφήνετε να ψηθούν για 20-25 λεπτά.

Για τη γέμιση: σοτάρετε τον κιμά με το κρεμμύδι, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνετε τη γέμιση να δέσει σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον μαϊντανό.

Όταν ψηθούν οι μελιτζάνες τις βγάζετε και τις χαράζετε. Πριν τις γεμίσετε πασπαλίζετε με λίγο από το τριμμένο τυρί και το υπόλοιπο το ρίχνετε από πάνω. Ρίχνετε ένα μικρό φλιτζάνι νερό στο ταψί και τα βάζετε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς.

Tip: Αν θέλετε συνοδεύστε αυτό το πιάτο με πιπεριές φλωρίνης και φρέσκια τομάτα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.